Delftse Amateur Jazz Jam

 Jan Willem Tulp

Jan Willem Tulp

instrument: piano

bands e.d. : op dit moment zit in jazzkwintet Muzz. We spelen jazz en soms wat latin, eigen nummers, jazz standards en soms bewerkingen van popnummers. Hiervoor heb ik lang in de funk/soul band The Hightoes gezeten, en ook een tijd in de soul/cover band Dr. Groove. Af en toe doe ik er nu wat ‘projectjes’ naast.

waarom muziek?
tja, ik kan gewoon niet zonder. Het is met de paplepel ingegoten, en we hebben altijd een piano thuis gehad. Ik probeer eigenlijk elke dag wel te spelen.

waarom jazz?
jazz is zo breed: een vette swing, stevige groove, strakke latin of mooie luistermuziek. Ik kan er daarom heel veel in kwijt. De kunst is om samen iets moois neer te zetten. En omdat het binnen jazzmuziek zo vrij is, heb je heel veel mogelijkheden om daar je eigen invulling aan te geven. En dat is gaaf!

waarom de sessie?
een hele leuke manier om met veel verschillende muzikanten te spelen. En het is ook erg leerzaam als je af en toe een nummer moet spelen dat je niet kent, of een hoog tempo, of een ongemakkelijke toonsoort. Daar wordt je zelf alleen maar beter van! 

momenteel mee bezig
ik ben zowieso erg veel met muziek bezig: veel oefenen, optredens bezoeken, met jamsessies meedoen, optreden met m’n band, en ik heb ook les. Op dit moment ben ik hard bezig om wat ongebruikelijke toonsoorten wat beter onder de knie te krijgen.