Delftse Amateur Jazz Jam

 jasper

Jasper Kuper

instrument: gitaar

bands e.d. :Tracin' Tracy (www.tracintracy.nl), mijn groovejazz-project, of urban jazz zoals we het zelf noemen. Daarnaast Trio Jazzenzo, met twee oudere Hagenezen op bas en vibrafoon. En tot slot mijn gitaarduo Hear2Play, waarmee we ook al eens de sessie geopend hebben (www.myspace.com/duohear2play)

waarom muziek?
tsja, het is ooit eens begonnen (toen ik 10 was vond ik een gitaar bij een tante) en -met ups en downs- nooit meer weggegaan. Inmiddels is het een verslaving. Muziek maakt het leven gewoon een stuk aangenamer!

waarom jazz?
De blues was eigenlijk mijn eerste liefde en jazz die mysterieuze onbegrijpbare muziek die ik niet kon spelen. Naarmate m'n kennis groeide kwam de jazz steeds dichter binnen bereik. Eigenlijk pas de laatste jaren heb ik me op de jazz gestort vanwege het heerlijke gevoel dat het ineens wel lukte en de muziek die momenteel van binnenuit opborrelt blijkt het meest jazz te zijn. And it's all blues anyway..... (vrij naar Grant Green)

waarom de sessie?
Muziek maak je toch met anderen vind ik. De sessie was voor mij bij uitstek de manier om met jazzmuzikanten in contact te komen, zowel amateurs als professionals, zoals onlang gitarist Adrian Ingram uit Engeland, bij wie ik de avond ervoor nog een workshop deed.

momenteel mee bezig
Me verder verdiepen in de jazz en de gitaar. Ik volg daarvoor lessen bij Olaf Tarenskeen en binnenkort ook bij Axel Hagen. En verder op zoek naar de 'muzikale verlichting', de toestand waarin de muziek zonder remmingen uit je binnenste in al zijn schoonheid te voorschijn komt (Wow! Vrij naar Kenny Werner). Daarnaast misschien nog wel het meest bezig met het pas verworven vaderschap en m'n job als ambtenaar, want muzikale verlichting is mooi, maar ik moet ook eten....