Delftse Amateur Jazz Jam

 


tinusTinus Koorn

instrument: diatonisch harmonica

bands e.d. : Koorn Verschragen Lavooij, Tenderly en verder veel wisselende contacten.

waarom muziek?
Muziek is voor mij in de eerste plaats een emotionele uitlaatklep en daarddoor een grote uitdaging. Om voor publiek te spelen wat je emotioneel bezighoud is niet altijd even makkelijk.
Maar gelukkig is muziek niet heel direct dus kan je stiekem spelen wat je bezighoudt.

waarom jazz?
Jazz is voor mij de perfecte combinatie van intelect en emotie. De structuren in jazz vragen van de speler een enorme intelectuele inspanning, maar op hetzelfde moment is het wel de bedoeling dat wat je speelt op de een of andere manier een persoonlijke lading heeft. Heel goed door de akkoorden heen denken is wel leuk, maar daar red je het niet mee er moet ook passie in zitten. Daardoor is jazz een compleet plaatje, iets waarbij je beide hersenhelften nodig hebt.

waarom de sessie?
De sessie is een paar honderd meter van mijn voordeur, de sessie is laagdrempelig en voor iemand met enorme podiumangst zoals ik is het een hele goede plek om te leren omgaan met het spelen voor publiek. Er kan van alles en er gebeurt ook van alles. Soms gaan er dingen fout en dan geeft het niet, daardoor kan ik er ontspannen spelen en gaan er steeds vaker dingen erg goed.

momenteel mee bezig
Een studie jazz harmonica aan het conservatorium in Den Haag, dat vergt nogal veel tijd dus verder doe ik niet zo heel veel.