Delftse Amateur Jazz Jam

 

Wim van Tuijl (1952 -2009)

Op woensdag 13 mei is één van de steunpilaren van de jazzsessie overleden. Vrijdagochtend kregen enkelen van ons het nieuws te horen dat Wim van Tuijl is overleden. Wim was één van de mensen van het eerste uur, die betrokken was bij het ontstaan van de sessie in Delft. In de afgelopen vijf jaar heeft hij zo ongeveer ieder jaar een groep gevormd en geleid om telkens een of twee optredens mee te geven, waarvan natuurlijk één steevast in de Bebop. Wim was een man met verstand van zaken, hij kon je goed adviseren op allerlei gebieden en altijd met een gepaste afstand hij drong je niets op. Als je iemand prettig in de omgang kon noemen was hij het wel.

Hieronder de omschrijving die hij vanzichzelf gaf in 2008.

instrument: piano/keyboard

bands e.d. : Vanuit de pop via big bands en combo’s naar jazz trio. Nu vooral organiseren van tijdelijke samenwerkingsverbanden. Veel ervaring met de muzikale organisatie van bands: arrangeren, begeleiden en desnoods componeren.

waarom muziek?
Vanaf zeer jonge leeftijd getroffen en gestimuleerd door muziek. De vraag of ik muziek ging maken is nooit aan de orde geweest, alleen maar wanneer.

waarom jazz?
Jazz brengt een unieke synergie aan tussen het “onderbuikgevoel” en de dwang die uitgaat van een structuur.

waarom de sessie?
Actief en passief ondergaan wat anderen in de jazz aan het doen zijn en van daaruit komen tot nieuwe initiatieven.

momenteel mee bezig
Uitzoeken van nieuw repertoire om te gaan spelen en vervolgens met wie, waar en wanneer.